Achter Sint-Pieter 25 (Pnyx)
Kamer W105 (1e verdieping)
3512 HR Utrecht
030-2536251
usf@studver.uu.nl

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden!

De USF Huisvestingscommissie houdt zich bezig met de slechte woonsituatie van jongeren in Utrecht. Na een grootschalig onderzoek naar de kwaliteit van studentenhuizen in Utrecht, in 2000, houdt de commissie zich op dit moment onder meer bezig met de problematiek van:

De commissie - n van de belangrijkste van de USF - is nog altijd op zoek naar enthousiaste studenten om de bestaande groep aan te vullen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de USF.

In Utrecht heerst al sinds jaar en dag een groot tekort aan studentenkamers. Studenten staan vaak jaren op een wachtlijst voordat er een kamer vrijkomt bij een van de grote complexen van de Stichting Sociale Huisvesting (SSH).

De USF Huisvestingscommissie heeft regelmatig overleg met alle partijen - studenten, SSH, Gemeente - om iets aan de situatie te doen. Echter: een groot kamertekort werk je niet zomaar weg; een groot probleem zit in het feit dat afgestudeerden vaak lang in hun (studenten)kamer blijven zitten.

En van de oorzaken van dt probleem is dat ook de 'normale woningen-' markt in Utrecht overspannen is. De USF adviseert dan ook om je al in een vroeg stadium van je studie (al ben je eerstejaars!) in te schrijven bij de Woonservice.

Voor (aankomend) studenten die op zoek zijn naar een kamer in Utrecht hebben wij nog enkele tips...