Achter Sint-Pieter 25 (Pnyx)
Kamer W105 (1e verdieping)
3512 HR Utrecht
030-2536251
usf@studver.uu.nl

Het USF Studentensteunpunt is een afdeling die bestaat uit rechtenstudenten en studenten sociaal-juridische dienstverlening.

Bij het USF Studentensteunpunt kun je terecht met allerlei (juridische) vragen en problemen op het gebied van onderwijs, studiefinanciering, huisvesting en belastingen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Je bent het niet eens met een tentamencijfer of andere beslissingen van de examencommissie
  • Je hebt vragen over of problemen met de IBG over je beurs, OV-kaart of lening
  • Je huurbaas wil je uit je kamer zetten of wil niets doen aan achterstallig onderhoud
  • Je moet een belastingformulier invullen maar je komt er zelf niet uit
  • Je wilt een folder of een formulier hebben van de IBG, van je onderwijsinstelling, over huisvesting of van de belastingdienst

Je kunt ook medewerker worden bij het steunpunt.

Het USF Studentensteunpunt geeft informatie en advies, maar je kunt desgewenst ook gratis rechtshulp krijgen. Als je wilt, word je begeleid tijdens de gehele juridische procedure. Het steunpunt is objectief en kan daardoor als onafhankelijke derde onderhandelen tussen (bijvoorbeeld) jou en je opleiding. Vanuit het steunpunt kun je ook worden doorverwezen naar een advocaat, die gespecialiseerd is in onderwijs, studiefinanciering, huur of belasting.

De medewerkers van het steunpunt zijn speciaal opgeleid voor het geven van adviezen en informatie en het bieden van rechtshulp. Zij worden regelmatig bijgeschoold door middel van cursussen.

Het USF Studentensteunpunt is een professioneel ingestelde instantie voor en door studenten. Zij is officieel intermediair van de IBG en wordt erkend door de Hogeschool van Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Waar is het USF Studentensteunpunt gevestigd?

Het USF Studentensteunpunt kun je vinden op de eerste verdieping van het verenigingsgebouw Pnyx aan het Achter Sint-Pieter 25. Kom je vanaf het Janskerkhof, loop dan de Domstraat in en sla aan het einde links af. Na dertig meter sla je rechtsaf het straatje Achter Sint-Pieter in. Pnyx bevindt zich aan de rechterkant van de straat. Zie ook de plattegrond.

Openingstijden

Het USF Studentensteunpunt is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt dan langs komen of bellen naar 030 253 2253. Bij ingewikkelde problemen raden we je aan om eerst te bellen voor een afspraak. Dan kunnen we je in alle rust helpen. Via het internet kun je ook terecht met vragen en klachten bij het USF Studentensteunpunt online -= link: steunpuntform =-.

USF Studentensteunpunt
Achter Sint-Pieter 25, Kamer W1.07
3512 HR Utrecht
030-2532253
e-mail: USF Studentensteunpunt@studver.uu.nl.

Met vragen en klachten kun je ook online terecht bij het USF Studentensteunpunt.